top of page

'Ik was me ervan bewust dat ik mijn kinderen onbewust ook heb belast met mijn eigen emotionele blokkades.'

Wie ben ik?

Kinderen

Volwassenen

Mijn naam is Aleid Nettl. Ik ben getrouwd en moeder van twee gevoelige kinderen van 17  en 19 jaar. Na een aantal jaren met plezier in de werving en selectie branche gewerkt te hebben, ben ik de lerarenopleiding Geschiedenis gaan doen. Vervolgens heb ik 6 jaar les gegeven op een middelbare school in Bussum. In deze periode heb ik met eigen ogen kunnen zien hoeveel er van kinderen in deze drukke maatschappij wordt verwacht en hoe moeilijk veel kinderen het hebben. Ze hebben behoefte aan aandacht en zorg, maar met 30 kinderen in een klas kun je als docent niet altijd de zorg en aandacht geven die een kind nodig heeft.

Ook thuis merkte ik hoe mijn kinderen vaak overweldigd werden door de drukte van het leven. Hun gevoeligheid is een fantastische eigenschap, maar helaas kunnen kinderen met deze gevoeligheid ook enorm beperkt en/of belast worden. Vanaf hun geboorte zijn wij samen zoekende geweest naar een goede balans.

Zo ben ik in aanraking gekomen met Bach Bloesem Remedies die ik vanaf kleins af aan voor mijn kinderen heb laten maken, hetgeen een enorm positief effect heeft gehad. Daarnaast ben ik mij gaan verdiepen in Hooggevoeligheid/Hoogsensitiviteit (HSK) en Nieuwetijdskinderen.

Dit alles bracht mij ertoe een meerdaagse cursus: ¨Nieuwe Tijds Kindercoach¨ en ¨Hypnotherapie en Regressie bij kinderen¨ te volgen.

Vervolgens heb ik de Opleiding tot "Kindercoach" gevolgd bij BGL in Driebergen (diploma juni 2014). Deze opleiding heeft mij veel over mezelf geleerd. Je kunt pas anderen helpen als je je eigen valkuilen en gevoeligheden kent. Tevens heb ik geleerd kinderen te begeleiden op een oplossingsgerichte manier. De vele interventies die ik heb gedaan helpen bij het oplossen van hulpvragen.

Omdat ik er zelf in geloof dat een kind zich positiever kan ontwikkelen, wanneer het contact maakt met zijn/haar eigen lichaam en zich bewust is van zijn/haar eigen lichaam en zijn kracht, heb ik de ¨Rots en Water training¨ gedaan om zo kinderen ook op dit vlak te kunnen ondersteunen en weerbaarder te maken.

 

Ook heb ik de Bach Remedie Cursus Niveau 1 en 2         - erkend door het Bach Centrum- gedaan, om zo kinderen en hun ouders te kunnen helpen en adviseren. Naast Bach Remedies maak ik ook Yana Kinder Remedies om kinderen te ondersteunen.

In juni 2014 heb ik ik de opleiding tot N.E.I. Coach therapeut succesvol afgerond. N.E.I. sprak mij zo aan omdat ik mijzelf ervan bewust was dat ik mijn kinderen onbewust ook heb belast met mijn eigen emotionele blokkades en belemmerende overtuigingen. Hoe geweldig zou het zijn als kinderen vrij van blokkades van hun ouders kunnen opgroeien en hoe fijn zou het voor ouders en volwassenen zijn om deze emotionele blokkades los te kunnen laten? Zodoende ben ik mij naast kinderen steeds meer gaan richten op volwassenen.  

Tijdens de NEI sessies komt het familiesysteem vaak naar boven. Om hierop in te kunnen spelen in mijn sessies heb ik een meerdaagse training "Familieopstellingen 1-op-1 situaties" gevolgd. In 2019 heb ik daarnaast de Opleiding Systemisch Werken gedaan. Tevens heb ik een aantal jaar geleden een diploma "Medische basiskennis" aan de energieschool behaald die voldoet aan de PLATO eindtermen. In november 2017 heb ik mijn NEI Masters diploma behaald. Gevolgd door verschillende losse trainingen waaronder "Hypnotherapie bij kinderen" en "NEI Energetisch lichaam in de 5e dimensie". 

Het is mijn drijfveer zoveel mogelijk mensen te helpen "in balans" te blijven, "van zichzelf te leren houden" en zich "vrij" en "heel" te voelen, zodat ze optimaal kunnen genieten van het leven. Om die reden heb ik inmiddels bovenstaande methodieken leren toepassen en zal ik mijzelf verder blijven ontwikkelen.

Hoe fijn zou het zijn als alle kinderen zich in hun eigen tempo en op hun eigen manier kunnen ontwikkelen en voelen dat de volwassenen om hen heen (ouders, leerkrachten, sport docenten etc) lekker in hun vel zitten. 

 

Kinderen voelen veel meer dan wij door hebben. Als ouders gestresst, verdrietig of boos zijn, voelen kinderen zich onbewust vaak niet fijn, maar ze weten niet altijd waarom. Om die reden vind ik het van belang dat ouders, indien hun kind van slag is, bij zichzelf te rade gaan hoe zij zichzelf voelen. Soms kan het al veel oplossen als ouders zich bewust worden van hun eigen gevoel en gedrag. 

bottom of page